Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

В Балван почетоха св. Иван Рилски и отбелязаха 14-годишнината на Дома за стари хора

  19.08.2021 11:31
В Балван почетоха св. Иван Рилски и отбелязаха 14-годишнината на Дома за стари хора

С празнична литургия във великотърновското село Балван бе почетен небесният покровител на българския народ св. Иван Рилски, чието успение църквата отбеляза на 18 август. Черквата в селото, която е на близо век и половина, също носи името на светеца.

Празникът в Балван бе двоен – отбелязана бе и 14-годишнината на Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“. Домакините от социалната услуга посрещнаха своите гости с питка и специална програма, в която със своите изпълнения се включиха дамите от Вокална група за градски песни „Сбъднати мечти“ от съседното село Ветринци, а деца от местния младежки център изпълниха авторско стихотворение, посветено на празника. Атрактивен поздрав към домакини и гости на празника отправиха и самодейците от Танцова формация „Усмивката“ от Дом за стари хора „Венета Ботева“ – В. Търново.

Празникът в с. Балван бе уважен от Росица Димитрова - директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, кмета на селото Недьо Георгиев, Благовеста Факирова от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и др.

Управителят на Дома за стари хора в Балван Веселка Иванова благодари на всички, които помагат на социалната услуга от създаването й до ден днешен. Росица Димитрова пожела на екипа все така всеотдайно и с професионализъм да се грижат за възрастните хора. Тя подчерта, че доброто партньорство на Община В. Търново с кметство Балван и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ е в основата на реализираните редица инициативи в подкрепа на живеещите в дома.

Празникът завърши с танци, а раздумката с приятели за миналото, настоящето и бъдещето донесе на всички много емоции.


Ключови думи
Балван Дом за стари хора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати