Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Увеличиха броя на леглата в Неонатологията във Велико Търново

  30.01.2019 14:35
Увеличиха броя на леглата в Неонатологията във Велико Търново

От днес в Неонатологията на Великотърновската болница е увеличен броят на леглата, информират от МОБАЛ. Увеличението е с 2 легла и така отделението вече разполага с общо 20 легла. Това се налага, тъй като расте броят на пациентите, които преминават пред отделението - Неонатологията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е единствената в областта.
В интензивният сектор на Неонатологичното отделение броят на местата е 5. От началото на 2019 година през него са преминали общо 22 бебета. Три от тях са били приети с влошено състояние след изписване след раждането им, тъй като са били на възраст под 30 дена.
6- годишното дете, което беше прието в реанимация с менигоенцефалит, вече е приведено в Инфекционзно отделение, като състоянието му се подобрява, информират още от МОБАЛ. 21- годишната бременна жена вече е изведена от апаратна вентилациия, контакта и адекватна е и предстои също да бъде приведена в Инфекциозното отделение. Тежко остава състоянието на жената, която беше приета с пневмония. Установен е ендокардит и в момента е на апаратна вентилация.


Ключови думи
неонатология
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати