Неделя, 02 Oct 2022
            
Темида

Окръжната прокуратура поиска задържане на мъж за изнасилване, довело до смъртта на възрастна жена

  11.12.2018 10:48
Окръжната прокуратура поиска задържане на мъж  за изнасилване, довело до смъртта на възрастна жена

 Окръжната прокуратура във Велико Търново днес внесе в Съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 18-годишен, извършил изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в гр. Бяла черква. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за 72 часа до довеждането му пред Съда.
Д. Г. е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем  за това, че  06.12.2018 г. в град Бяла черква се съвкупил с лице от женски пол - П. С на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемия жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК.
Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д. Г. е извършил престъплението, в което е обвинен  и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съществува и реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което прокуратура внесе в Съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои Съдът да се произнесе по направеното искане.


Ключови думи
Бяла черква
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати