Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

„ЮППИ” на Венцислав Стоев купи ГУМ, прави го модерен търговски комплекс

  06.12.2018 09:27
„ЮППИ” на Венцислав Стоев купи ГУМ, прави го модерен търговски комплекс

Фирма „ЮППИ” на бизнесмена Венцислав Стоев е новият собственик на Градския универсален магазин в Горна Оряховица. Предаването на обекта от Общината на новия му стопанин стана навръх Никулден и тепърва започва обследване за нужното преустройство. Идеята е ГУМ да се превърне в модерен търговски комплекс и да привлича хора от целия регион така, както го правеше при откриването си преди близо половин век.
„Засега не мога да кажа какво точно трябва да променим, но на първо място трябва да решим проблема с паркинга. Предстои сериозно обследване на сградата и проектиране на реконструкция. Крайната цел е да се получи съвременен търговски център”, коментира новият собственик.
Сделката за ГУМ е за малко над един милион лева. Емблематичната сграда бе пусната за продажба в началото на есента, след като бе ликвидирано общинското дружество „Търговия за бита”. Дълги години то стопанисваше сградата и отдаваше под наем търговска площ. Преди година обаче бе решено, че сградата вече е твърде амортизирана и има нужда от основно обновяване, за да отговаря на съвременните изисквания. При построяването си ГУМ беше най-модерният магазин във Великотърновски окръг и копираше идеята на ЦУМ в столицата. Привличаше клиенти от целия регион, предлагайки още по онова време принципа на днешните молове – разнообразни щандове, точка за хранене и т.нат. С времето обаче сградата остаря и загуби привлекателността си не само за клиентите, но и за търговците. В последните години те бяха принудени да проявяват истински стоицизъм, издържайки на температури над 40 градуса през лятото и около нулата през зимата.
„ГУМ е марка, на която трябва да се върне блясъка. Предстои ни сериозна работа, за да осъществим идеята”, каза още Венцислав Стоев.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
ГУМ Венцислав Стоев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати