Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Продажбата на ГУМ тръгва от 1 милион лева

  27.09.2018 11:43
Продажбата на ГУМ тръгва от 1 милион лева

Продажбата на ГУМ трябва да донесе поне 1 милион лева на общинския бюджет. Най-големият горнооряховски магазин е оценен за 1 000 621 лева и оценката бе приета от общинските съветници на последното им заседание. Заедно с това те упълномощиха кмета на Общината да организира приватизационната процедура.
ГУМ ще се продава чрез публично оповестен конкурс. Което на практика означава, че цената няма да скочи драстично, както стана при търга за бившия „Напредък”. Там наддаването удвои базисната цена.
Процедурата започва веднага, след като бъде обявено решението на ОбС в Държавен вестник. Конкурсна документация ще се продава до 20-я ден след обявяването, а офертите ще се събират до 29-я ден след обявата. Участниците в конкурса трябва да внесат и депозит от 450 000 лева. При така обявените срокове, процедурата би трябвало да завърши до края на годината.
Единствената забележка или по-скоро закачка по време на гласуването за ГУМ дойде от групата на БСП. Социалистите отбелязаха, че гласуват „За” с пожеланието средствата от продажбата на ГУМ да се насочат към закупуване на техника за ново общинско предприятие „Чистота”.
Елена ВЕЛКОВА
 


Ключови думи
ГУМ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати