Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

С много настроение като на истински празник започна новата учебна година в СУ „Емилиян Станев”

  17.09.2018 13:52
 С много настроение като на истински празник започна новата учебна година в СУ „Емилиян Станев”

Цветно, с много музика и усмивки започна новата учебна година в най-голямото училище във Велико Търново – СУ „Емилиян Станев”.

Тържеството за първия учебен ден започна най-късно от всички училища в старата столица и може би затова то бе уважено от внушителен брой официални гости: кметът Даниел Панов, областният управител Любомира Попова, началничката на РУО – Розалия Личева, общински съветници др., както и всички предишни директори на СУ „Емилиян Станев”.

 Най-развълнувани бяха първокласниците, които все още трудно се отделяха от ръцете на своите родители. Към тях бяха и първите думи от приветствието на кмета Даниел Панов: „Винаги ще помните ръката на първият ви учител, който ви повежда по тъпя на знанието и държи нашата ръка, когато изписваме първите букви от българската азбука. Пожелавам ви, скъпи първокласници, много успехи, приятелства и знания от днес!” Г-н Даниел Панов призова и всички да аплодират бъдещите абитуриенти на училището. „Дълбок поклон, уважаеми учители през вашата благородна професия! Дълбок поклон затова, че възпитавате и учите нашите деца на родолюбие! Уважаеми родители, бъдете горди с вашите синове и дъщери, че учат в старопрестолния град Велико Търново. На добър час на всички!”

 Децата от подготвителните групи получиха подаръци от д-р Стойнев – детски книжки, които са дарени от гостите на сватбата на неговия син.

Директорката на СУ „Емилиян Станев” Кина Котларска пожела на всички здраве, учителите да са винаги усмихнати, а родителите да подкрепят и учителите, и своите деца. Защото пътят на званието и науката е сложен, труден, но винаги носи много удовлетворение.

 В края на тържеството се изви кръшно българско хоро, а първокласниците чуха първият училищен звънец и минаха под красивата арка, водени от по един петокласник.

Ана Райковска

 


Ключови думи
СУ "Емилиян Станев" нова учебна 2018/2019 г.
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати