Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

ПМГ „Васил Друмев“ започна учебната година (СНИМКИ)

  17.09.2018 10:01
ПМГ „Васил Друмев“ започна учебната година (СНИМКИ)

ПМГ „Васил Друмев“ започна учебната година с много усмивки и настроение. Дворът на гимназията посрещна учениците, които зарадваха своите учители с прегръдки и цветя.
С поздрав към всички класове се обърна директорът Ангел Гушев. Той призова възпитаниците на училището да преследват новите знания и да отстояват ценностите на образователната система.
„Нека отличните резултати от учебния процес и любовта на учениците ни бъдат най-ценните дарове за труда ни. На добър час“, обърна се и към учителите Ангел Гушев.
Гост на празника беше  кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Той сподели, че първият учебен ден винаги е бил пълен с положителни емоции за всички.
„Всички ние помним първия звънец, всички помни първия учител, който ни е въвел по пътя на знанието и ни е държал ръката, за да пишем буквите от българската азбука. Затова нека първият поздрав бъде към Вашите учители. Вашите аплодисменти за учителите на ПМГ „Васил Друмев“. За това, че те са основната причина да ви дадат ключа към образованието“, каза в словото си кметът Даниел Панов. Той призова учениците да уважават и почитат своите преподаватели.
„Благодаря Ви, скъпи ученици, за тези постижения, които ни правят горди великотърновци, а вие повдигате авторитета на образователната система на старопрестолния град. Скъпи бъдещи абитуриенти, остава още малко, пожелавам Ви да изберете най-добрите професии, от които България има нужда. Помнете, че българското образование и университети Ви дават добри знания. Пазете в сърцата си Велико Търново, обичайте България и се гордейте, че сте българи, на добър час“, завърши словото си Даниел Панов.

Гости на празника бяха още директорът на Дирекция "Младежки дейности и спорт "Пенка Игнатова", общински съветници, общественици, представители на институции и бивши преподаватели.
Михаил Михалев
 


Ключови думи
ПМГ учебна година започване Даниел Панов Ангел Гушев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати