Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Основното училище в Майско става обединено

  04.09.2018 09:26
Основното училище в Майско става обединено

Със заповед на министъра на образованието и науката Основно училище  „Отец Паисий“ в еленското село Майско е преобразувано в обединено. Промяната в статута на школото цели намаляване на отпадащите ученици от малцинствените етноси и уязвимите групи и насърчаването им за професионално образование.
В основното училище в Майско учат близо 170 деца, почти всички от селото. Сградата е на три етажа, отлично поддържана, с добре обзаведени класни стаи и кабинети, материално обезпечено обучение по информационни и комуникационни технологии, просторно дворно пространство и спортни площадки. Съществува възможност за изграждане на физкултурен салон, а при необходимост и допълнителни класни стаи и кабинети.
От години училището участва и успешно реализира учебни, обучителни и извънкласни програми и проекти. Това допълнително разширява възможностите за повишаване качеството на образованието и осигуряване на равен достъп на всички ученици.
Приемът на ученици за осми клас в преобразуваното обединено училище в Майско ще започне за учебната 2019/ 2020 година, тъй като план-приемът  за тази учебна година е утвърден от просветния министър още през месец март.


Ключови думи
Майско
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати