Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

В Майско и Константин ще изберат кметовете си на втори тур

  31.10.2019 09:38
В Майско и Константин ще изберат кметовете си на втори тур

На базата на 100% обработени протоколи, изборните резултати в община Елена са следните: за кмет с убедителните 62.7% е избран инж. Дилян Млъзев, получил 2493 от действителните гласове, т. е. с 1010 гласа повече пред опонента си Сашо Топалов. В Общинския съвет ще бъдат представени три партии. ГЕРБ ще има мнозинство със своите 7 съветници - Валентин Гуцов, Стоян Златев, Йордан Йорданов, д-р Стела Горбанова-Василева, Стефан Минчев, Анета Ламбурова и Мартин Трухчев. БСП ще бъде представлявана от 5 съветници - Сашо Топалов, Симеон Кънчев, Анастасия Тонева-Пеева, Даниел Василев и Лазар Костов, който единствено получава преференциален вот от общинските съветници. От партия ДПС влиза 1 съветник – Зехра Халилова.
Броят на недействителните бюлетини в избора за кмет на община е 179, а в този за общински съветници – 646. С "Не подкрепям никого" са гласували 144 избиратели в избора за кмет и 115 - в избора за общински съветници.
На първи тур е избран единственият кандидат за кмет на кметство Беброво - инж. Николай Колев, получил 160 гласа. Втори тур на изборите на 3 ноември ще има в кметствата Майско и Константин. В Майско досегашният кмет Зоя Ангелова (БСП) е получила 140 гласа, едва с 10 повече от Милен Михайлов (ГЕРБ), който има 130. Двамата отиват на балотаж. Третият кандидат, Сашо Иванов от ДПС, има 87 гласа.
В Константин Стоян Комитов (ГЕРБ), който има вече два мандата, получава 223 гласа, които не са достатъчни за победа на първи тур. Вторият участник на балотажа ще е Лютви Османов (НДПС), получил 127 гласа. Останалите кандидати получават съответно: Феим Ембиев (ДПС) - 105 гласа и Росен Джамбазов (БСП) - 36 гласа.


Ключови думи
Майско Константин Балотаж
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати