Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Солистите на „Мистерия на българските гласове“ пяха на сцената на „Фолклорен извор“

  04.08.2018 16:53
Солистите на „Мистерия на българските гласове“ пяха на сцената на „Фолклорен извор“

На 3 август специални гости на НФФ „Фолклорен извор“ в свищовското село Царевец бяха едни от най-изявените български гласове по целия свят - солистите на Вокален ансамбъл „Мистерия на българските гласове“. Концертът се състоя във втората фестивална вечер, след приключване на конкурсната програма.
Публиката, която беше изпълнила Летния театър в селото, имаше възможността да съпреживее обаянието на българския фолклор, поднесен по невероятен начин от омайните гласове на Олга Борисова, Бинка Добрева, Даниел Спасов и Милен Иванов.


Олга Борисова поднесе на публиката няколко впечатляващи изпълнения от своя край, а Бинка Добрева разтопи сърцата на всички присъстващи с невероятните си изпълнения, типични за тракийския фолклор. Като част от квалитетното жури на фестивала, Даниел Спасов показа майсторство при изпълненията си на български народни песни, които заедно с другия солист на хора - Милен Иванов, изпълниха със завидна лекота.
Кметът на община Свищов Генчо Генчев благодари на скъпите гости за оказаната чест и радостта, която доставиха на публика, като не пропусна да ги покани отново да пеят на свищовска сцена. „Истинско удоволствие е да ни гостуват такива имена, които прославят българският фолклор по целия свят. За нас е чест, че пяхте на нашата сцена и ще ви очакваме отново!“, каза кметът на Свишов.
Даниел Спасов от своя страна изрази радостта си да бъде част от фолклорния фестивал в село Царевец и да наблюдава как “НФФ „Фолклорен извор“ вдъхва увереност в младите хора и пренася през времето българската национална фолклорна култура.
Концертната вечер приключи по български – с народни хора и много веселие, продиктувано от изпълненията на солистите на Вокалния ансамбъл.


Ключови думи
Фолклорен извор
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати