Петък, 07 Oct 2022
            
Общество

Николай Нанков: До края на есента започва ремонт на тунелите във Велико Търново

  28.05.2018 14:12
Николай Нанков: До края на есента започва ремонт на тунелите във Велико Търново

До края на есента ще започне ремонтът на тунелите по главния път Велико Търново-Русе, това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Съоръженията се намират в землището на старата столица и не са ремонтирани от години.
Тежко е състоянието на тунелите, които осигуряват връзката за международния коридор до Русе. Още миналата година министър Нанков обеща да бъде осигурено финансиране за тяхната рехабилитация.
 „Тази година привършваме с проектите. Есента на тази година трябва да започнем с реално строителство. Ще приключим до месец и половина с техническите проекти на тунелните тръби“, сподели Нанков и обясни, че на този етап не може да каже колко би струвала рехабилитацията.
Делото по гражданското обжалване за строителството на магистралата Русе-Велико Търново трябваше да бъде гледано днес, но беше отложено за следващия месец. Според министър Нанков не изключено до края на годината да бъде избран изпълнител за строителството.
 „23-ти юни ни е съответно заседанието на Върховния административен съд. Ако е в наша полза продължаваме напред с ударни темпове, може до края на годината, тъй като сме готови с процедурите за ПУП-овете, да си изберем изпълнител, ако мине делото в наша полза“, обясни още Нанков
Министърът беше във Велико Търново за дискусия, свързана със строителството на АМ „Хемус“. По думите му целта на държавата е трасето да бъде построено възможно най-бързо. Обсъждат се варианти и за пренасочване на европейски средства от АМ „Струма“.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
Николай Нанков министър тунели път строителство магистрала
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати