Събота, 08 Oct 2022
            
Общество

Децата от ДГ „Ален мак“ се запознаха с работата на екипите от „Спешна помощ“

  02.05.2018 11:55
Децата от ДГ „Ален мак“ се запознаха с работата на екипите от „Спешна помощ“

Малчуганите от всички 9 групи на ДГ „Ален мак“ във Велико Търново се запознаха с работата на екипите от „Спешна помощ“. В двора на детската градина пристигна линейка, а пуснатите светлини и сирени развълнуваха децата. Те нямаха търпение да влязат в специализирания автомобил и да видят апаратурата, с която се помага на хората в беда.
„Линейката дойде, за да може децата да наблюдават и да се запознаят с оборудването на линейката. Също така да се запознаят със значимостта на професиите- на лекаря и на шофьора на линейката. Така да формират ценностно отношение към тези професии и към труда на специалистите“, сподели директорът на ДГ „Ален мак“ Йорданка Стайкова.
Медицинският фелдшер Радослав Илиев показа на децата как се обдишват пациенти. Той ги запозна и с електрошока, който се използва при пациенти в тежко състояние. Един от малчуганите дори легна на носилката, за да бъде преслушан.
„Това е най-доброто, което може да се случи за едни деца- да се запознаят с работата на екипите. Доколкото знам преди това е идвала пожарна и полицейска кола. Децата да знаят, да не се страхуват. В същото време, като пораснат, да дават съвети и на свои приятели. А също така да обикнат и професията. Защото в бъдеще ще имаме доста голяма нужда от медицински специалисти“, сподели Радослав Илиев.
Децата изпратиха линейката с аплодисменти, а голяма част от тях споделиха, че един ден ще станал лекари, за да помагат на хората в беда.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
линейка деца ДГ Ален мак детска градина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати