Събота, 27 Юли 2024
            
Избори 9 юни 2024 г. Политика

„Възраждане“ е единствената политическа сила, която не иска да въвлича България във войната

  20.05.2024 19:17
„Възраждане“ е единствената политическа сила, която не иска да въвлича България във войната

ВЕЧЕ УСПЯХМЕ ДА ЗАБАВИМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ТЕХНИТЕ НАМЕРЕНИЯ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ. ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОЗОНАТА ОТ 1.01.2025 Г.

Това беше потвърдено и от управителя на БНБ, като причините са основно две – едната е инфлацията – България не покрива критерия от Маастрихт по отношение на инфлацията. Другата причина също е много интересна и беше добре развита от авторитетното международно списание Politico, в което след обстоен анализ беше посочено като причина и липсата на обществена подкрепа за присъединяване на България към Еврозоната. Какво искат българите, се чу и видя в Европа и липсата на обществена подкрепа за еврото в България вече не може да бъде прикрита или отречена от властимащите. Българската финансова независимост трябва да бъде запазена, коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Ще продължим да настояваме за задължително провеждане на референдум за членството на България в Еврозоната.

Провеждане на референдум за членството на България в НАТО. Ние смятаме, че България трябва да напусне НАТО, внесохме предложение в Народното събрание и ще го внесем отново в следващото Народно събрание, като ще настояваме да бъде обсъждано и гласувано, обобщи още той. Според нас от „Възраждане“ НАТО е съюз, който е опасен за националната сигурност на страната ни. Парадоксът е, че НАТО на практика обезоръжи България, унищожи българския военнопромишлен комплекс, забрани ни да разработваме дори бъдещи, на теория, оръжия, унищожавайки Изследователския институт на БАН, съкращавайки Българската армия 4 пъти след влизането ни в НАТО. От 45 000 души Българската армия в момента е 15 000 и ни се обяснява, че всичко това е, за да станем по-силни.

Ние от „Възраждане“ сме категорични, че повече така не може. Ще работим за възстановяването на Българската армия, която е единственият гарант за националната сигурност на страната ни и за опазването на националните ни граници. Прекратяване на всякаква помощ за Украйна и даване на пълна гаранция, че Българската армия няма да бъде изпращана там, защото в момента има натиск от страна на американското посолство и администрацията на Байдън да се изпратят български войски в Украйна! Единствените, които могат да кажат НЕ на американците, сме именно ние от „Възраждане“.

УНИЩОЖИТЕЛНАТА ПОЛИТИКА, КОЯТО ВОДИ САЩ, И СИЛНИЯТ НАТИСК КЪМ БЪЛГАРИЯ И ОТ СТРАНА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БАЙДЪН ЩЕ БЪДЕ ДРАСТИЧНО НАМАЛЕН, КОГАТО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ БЪДАТ СПЕЧЕЛЕНИ ОТ ДОНАЛД ТРЪМП,

„Възраждане“ е в добри партньорски отношения с Републиканската партия в САЩ и те са запознати с плановете на българската политическа организация за независимо управление на България. Запазването на националния ни суверенитет и вземането на решения за България в България са сред основните цели на „Възраждане“, допълва Костадин Костадинов. Според него е необходимо създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз. Настоящото ни членство в момента уврежда националните интереси на страната ни и точно поради тази причина трябва да се предоговорят условията. Ако не бъде предоговорено членството ни в ЕС и ако ни се каже, че не може, тогава трябва да се организира провеждане на референдум за напускане на България от ЕС.

Знаете, че в момента има проект за реформа на Европейския съюз, който предвижда ЕС да започне да взима решения не така, както е в момента – с пълен консенсус, и ако една държава не е съгласна, решението да не се прилага, а с мнозинство от 2/3. Категорично не сме съгласни с това. Прекратяване на санкциите срещу Руската федерация, вдигане на всички ограничения в търговията и възстановяване на пълните икономически отношения. И всичко това само защото нашата държава трябва да изпълнява нареждания от чужбина, да налагаме санкции, които не са в наша полза. Върху българската икономика беше нанесен много сериозен удар с тези санкции, за които нашите производители и предприемачи не са получили нито една стотинка обезщетение. Ние сме предвидили в нашата управленска програма такива обезщетения.

Абсурдно е за т.нар. „антиепидемични мерки“ да има обезщетения, ПВУ (Плана за възстановяване и устойчивост) се прие, а за много по-сериозните щети, които бяха нанесени, не се прави нищо.

 


Ключови думи
Възраждане Избори 2024