Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Политика

„Възраждане“ в област Велико Търново номинира Станислав Стоянов, Петър Волгин и Димитър Бояджиев за евродепутати

  11.04.2024 14:11
„Възраждане“ в област Велико Търново номинира Станислав Стоянов, Петър Волгин и Димитър Бояджиев за евродепутати

Настоящият народен представител Станислав Стоянов е номинацията на ПП „Възраждане“ в област Велико Търново за член на Европейския парламент. Освен Стоянов, предложени са и журналистът Петър Волгин, издигнат от структурите във Велико Търново и Свищов, и инж. Димитър Бояджиев – предложение на организацията в Елена.

Имената бяха обявени от общинските съветници от „Възраждане“ във Велико Търново Стилян Найденов и Ангел Янчев, колегата им в Горна Оряховица Иван Атанасчев, в Лясковец Христо Гугучков и представителят на Елена Стефан Величков.

От „Възраждане“ посочиха критериите, които са приложени при избора – номинираният трябва да е родолюбец, открит и демократичен политик, който работи ефективно. Според „Възраждане“, Стоянов, Волгин и Бояджиев ги покриват.

По вътрешнопартийните правила всяка структура в страната номинира кандидати, които се гласуват и избират на събрание на съответната организация. След това всички предложени кандидати от цялата страна се обсъждат и приемат на Организационен съвет на „Възраждане“, като се одобрява включително списъкът и поредността в него. От партията категорично заявяват, че техните представители в Европейския парламент ще се присъденият към онази група в него, която отговаря на две базисни условия - да защитава основните ценности, заявявани от „Възраждане“, и да гарантира, че позициите и решенията в максимална степен ще съответстват на националния интерес, а не на лоялността към съответното европейско партийно семейство.

Ние от „Възраждане“ многократно сме споделяли позицията ни по отношение на условията, при които България членува в Европейския съюз. В много от сферите, като например земеделие, селско стопанство, отбрана, енергетика,  те са меко казано неизгодни. Ето защо ние смятаме, че условията на нашето членство трябва да бъдат предоговорени и България да стане пълноправен член на Европейския съюз с равно право на глас при взимането на решения. Основните приоритети на „Възраждане“ в кампанията за европейските избори ще бъдат референдум за запазване на българския лев, референдум за НАТО, Шенген без мигранти, допълниха от „Възраждане“.


Ключови думи
Възраждане ЕП номинации Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета