Вторник, 18 Юни 2024
            
Велико Търново Култура

В Театър ВЕСЕЛ представят „Тримата братя и златната ябълка”

  18.05.2024 06:28
В Театър ВЕСЕЛ представят „Тримата братя и златната ябълка”

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 18 май от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува  спектакъл на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен. Заглавието е вдъхновено от народната приказка „Тримата братя и златната ябълка”.

Драматизацията на текста е на Мирослав Стоилов, а режисурата – на Даниела Христова. Сценографията и куклите са дело на художничката Христина Стоилова, а музиката – на Владимир Джамбазов. Актьорите Вилиана Димитрова, Катрин Лалова и Валери Зарков ще се превъплътят в ролите на приказните герои – тримата братя Страхил, Боил и Матей, ламята, девойката Ния, змея Суховей, ябълковото дърво Златна и плашилото Петко.

Шуменските театрали ще гостуват на търновска сцена и с най-новото си представление за деца съвсем скоро в предстоящото шесто издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“, чието откриване предстои на 1 юни от 11:00 часа на открита сцена „Арт лято“ в парка „Асеневци“.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Тримата братя и златната ябълка Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета