Вторник, 21 Май 2024
            
Велико Търново Други

ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати Випуск 2024

  10.05.2024 15:08
ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати Випуск 2024

127 абитуриенти от 5 паралелки изпрати днес Профилираната езикова гимназия във Велико Търново. Близо 70 от младежите и девойките от Випуск 2024 завършват училище с успех над 5.50.

Десетки родители и близки на абитуриентите дойдоха, за да споделят емоцията от последния ден в училище със своите пораснали деца.

3 са носителките на най-престижното отличие на ПЕГ. За своя отличен успех и високи постижения на национално и международно ниво по време на обучението си в гимназията почетен плакет „Аура“ получиха Ана Орманджиева от немската паралелка, Петя Узунова и Магдалена Бонева от испанската. С грамота „Асен Златаров“ бяха удостоени 27-ма абитуриенти. 14 ученици от випуска получиха международно признатата немска езикова диплома, 10 френска, а 23-ма – испанска.

„Днес вие имате толкова много копнежи и неизречени желания. Щастието е навсякъде около вас и знам, че със сигурност ще ви докосне. Желая ви да бъдете здрави, винаги да намирате правилния път към успеха, за да сбъдвате мечтите си. Да се реализирате като достойни личности, които винаги да имат смелостта да гледат хората в очите. Убедена съм, че сте знаещи, можещи и готови да го докажете във всяка една точка на света“, каза в приветственото си слово директорът на гимназията Смилена Тодорова.

Гост на тържеството бе директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Велико Търново Пенка Игнатова.


Ключови думи
ПЕГ абитуриенти
Последни
Седмицата
Анкета