Понеделник, 17 Юни 2024
            
Велико Търново Темида

Окръжната прокуратура привлече двама като обвиняеми за държане на дрога с цел разпространение и задържа за 72 часа единия от тях

  30.04.2024 14:48
Окръжната прокуратура привлече двама като обвиняеми за държане на дрога с цел разпространение и задържа за 72 часа единия от тях

Окръжна прокуратура град Велико Търново ръководи разследване по досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 от НК.

В хода на полицейска акция в гр. Горна Оряховица, на 29.04.2024 г. са установени мъж на 30 г. и жена на 29 г., държали наркотични вещества с цел разпространение.

Образувано е досъдебно производство, в хода на което при извършено претърсване на жилище в Горна Оряховица, обитавано от едното от лицата, са намерени и иззети 27 пакетчета с наркотично вещество – растителна маса на конопено растение (канабис).

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени престъпления по чл.354а, ал.1, предл. 4, във вр. с чл. 20 от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение в съучастие като извършители.

Спрямо мъжа, с оглед това, че същият е осъждан, както и като са съобразени останалите обстоятелства по случая, е постановено да бъде задържан за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На обвиняемата е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв.

Действията по разследването продължават под наблюдението на ОП - Велико Търново.


Ключови думи
дрога