Вторник, 07 Май 2024
            
Лясковец Общество

Четвъртокласници от НУ „Цани Гинчев“ учиха от кмета на Лясковец какво е местна власт и как се управлява община

  26.04.2024 16:47
Четвъртокласници от НУ „Цани Гинчев“ учиха от кмета на Лясковец какво е местна власт и как се управлява община

С кмета на Община Лясковец Васил Христов се срещнаха децата от НУ „Цани Гинчев“. Общинското ръководство в лицето и на зам.-кметовете Емилия Жилиева и Деница Коева посрещна учениците, за да им разкаже за местната законодателна и изпълнителна власти.

Четвъртокласниците бяха на гости заедно със своя класен ръководител Горица Мирчева и с учителя Верка Саламанова. В Месеца на кариерното ориентиране по предмета „Човек и общество“ децата учат за местната власт и управлението в българските общини.

Децата разбраха какви са задълженията на кмета, как функционира една община, видяха символите на града, запознаха се и със знамето и герба, разгледаха Кметската алея. Васил Христов обясни на децата и кои са съставните селища на община Лясковец и отговори на всички други въпроси. 

Учениците се впечатлиха от витрината на славата и наградите в нея, от символите на побратимените градове и спортните отличия. Посетиха и залата на Общински съвет и разбраха много за работата на местния парламент.

За проявената любознателност децата получиха почерпка от кмета и обещаха пак да гостуват на общинското ръководство. Васил Христов заръча на децата да бъдат отговорни и послушни и ги покани отново да гостуват в Общината.


Ключови думи
Васил Христов НУ Цани Гинчев