Понеделник, 20 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кабинет за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми ще бъде открит в Горна Оряховица

  24.04.2024 15:13
Кабинет за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми ще бъде открит в Горна Оряховица

В 12.00 ч. във вторник, 30 април, в горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“ официално ще бъде открит Кабинет за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми.

Кабинетът ще започне да функционира от месец май, благодарение съвместните усилия на Община Горна Оряховица, общинското болнично заведение и фондация "Искам бебе".

Двойките с репродуктивни проблеми от региона ще имат реален достъп до специалисти по асистирана репродукция, като лекари от цялата страна ще идват на място за безплатни консултации и съставяне на планове за лечение.

Кметът Николай Рашков, директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов и основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева официално ще открият Кабинета.

На събитието ще присъстват зам.-кметовете на Община Горна Оряховица, координаторът на проекта към фондация „Искам бебе“ Мария Мусова, специалисти по АГ и репродуктивната медицина от Горна Оряховица, Велико Търново и София.

С откриването на Кабинета по репродуктивно здраве ръководството на Община Горна Оряховица, съвместно с "Искам бебе" си поставят и още една дългосрочна задача - това да се превърне и в място за срещи със специалисти по темите за превенция на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора.

Първият подобен кабинет е открит от Фондация "Искам бебе" през 2019 г., с подкрепата на Община Враца, като инициативата се поема и от Общините Перник и Гоце Делчев. Целта на тези кабинети е двойките с репродуктивни проблеми, живеещи в по-малки населени места, да получават навременна помощ от професионалистите по асистирана репродукция.


Ключови думи
репродуктивно здраве МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета