Вторник, 30 Апр 2024
            
Велико Търново Други

12 нови престижни отличия за Вокално студио „Таланти“ при НЧ „Искра“

  17.04.2024 13:30
12 нови престижни отличия за Вокално студио „Таланти“ при НЧ „Искра“

Младите певци от ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ с музикален педагог Венелина Пъневска донесоха в старопрестолния град 12 нови отличия от два конкурса за млади изпълнители от България и чужбина.

Поредните престижни признания младите певци завоюваха, като се откроиха сред стотици други изпълнители миналия уикенд в Национален конкурс за вокални изпълнители "Като Ваня" в Димитровград, посветен на голямата и незабравима певица Ваня Костова и Международния конкурс "Аbanico", организиран от Music Agency Artvoices.

На форума, посветен на един от най-любимите български гласове – този на Ваня Костова, търновските „Таланти“ бяха удостоени с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали и 2 специални награди в "Лигата на победителите". Най-голямата награда на спонсора на конкурса - професионален микрофон, сред всички златни медалисти заслужи Рада Георгиева, която спечели участието си на последния, финален кръг в конкурса, където за тази награда се борят само златните медалисти, с двете си първи места в категориите "Джаз" и "Българска песен".

Наградата за най-харизматичен участник пък спечели Калоян Минчев, който с артистичността и чудесния си глас омая професионалното жури и заслужи освен това признание и златото в категория "Българска песен" и 3-то място в категория "Мюзикъл".

С впечатляващото си изпълнение в раздела "С песните на Ваня Костова" трио "Венера": Рада Георгиева, Диана Симеонова и Яна Ангелова – отново убедиха журито в способностите си и бяха удостоени с 1-во място в категорията.

Освен отличието, което получиха като трио, Диана и Яна също получиха и индивидуални признания – златен медал в категория „Поп музика“ за Диана и второ място за джаз изпълнението на Яна.

Конкурсът за млади изпълнители „Като Ваня“ се провежда за втора поредна година, като цели, освен да събере и поощри млади таланти от цялята страна, да запази споменът за талантливата певица с кадифени глас и сърце и да почете нейните памет и творчество. Професионалното жури, което оценяваше певците, бе в състав Здравко Петров, Деян Неделчев, Ефтим Чакъров и Стела Георгиева

„Участието в конкурс с такъв характер, посветен на изпълнител, който наистина е дал много на българската музика, беше емоционално за децата. Те често се явяват на различни сцени, конкурси и национални и международни форуми, но на този бяха наистина блестящи, не само заради добрата си подготовка, а заради това, че въпреки младостта си, осъзнават богатството, което всеки добър изпълнител може да остави след себе си и това ги вдъхнови още повече“, споделя музикалният им педагог Венелина Пъневска.

Само седмица по-рано децата от ВС „Таланти“ участаваха и в Международен конкурс "Аbanico", където изпълненията им бяха оценявани от международното жури, включващо музикални изпълнители, педагози и композитори от 11 държави. От там номинация за най-голямата награда в конкура „Гран при“ и два златни медала в категориите „Поп“ и „Испанска песен“ получи Калоян Минчев. Рада Георгиева пък отвя конкуренцията и заслужи първото място в категория „Джаз“, както и златото в категория „Вокални формации“, където се представи в дует с Диана Симеонова.

На талантливите певци от ВС „Таланти“ предстоят годишен концерт и още няколко участия в летни фестивали и конкурси.


Ключови думи
ВС Таланти
Последни
Седмицата
Анкета