Вторник, 04 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Гран при, две златни и едно сребърно отличие за ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“

  21.10.2021 10:54
Гран при, две златни и едно сребърно отличие за ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“

Певците на музикалния педагог Венелина Пъневска от ВС „Таланти“ при Народно читалище "Искра" отново донесоха няколко призови награди във Велико Търново, този път участвайки във фестивала за детска песен "Лей се песен", който се проведе в София.

12-годишната Ангелика Любомирова грабна най-голямата награда на форума - Гран при на фестивала, като надви всички други участници, от всички възрастови групи. Тя се представи с песента на Ани Лорак "Солнце".

С първо място за индивидуалното си изпълнение в Търново се прибра и 8-годишният Калоян Минчев, който завоюва своето злато с песента "Лялечка".

Първо място в категория "Вокални ансамбли" спечели и дуетът на Рада Георгиева и Ангелика Любомирова с песента "Вдвоём". Рада Георгиева пък грабна среброто в категория солисти, изпълнявайки песента "Снег".

Фестивалът "Лей се детска песен" се организира от Дружество „Руски камерен театър”, Младежко обединение „Стремеж” и Руски културно-информационен център.

Фестивалът е за деца от 5- до 18-годишна възраст, а целите му са популяризация на руската детска песен сред децата в България, създаване на условия за общуване и популяризация на детската изява и творчество.


Ключови думи
ВС Таланти НЧ Искра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати