Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Тияна Николова спечели сребърен медал от ДОЛШ по борба, а „Локомотив” е със сребърната купа в отборното класиране

  03.04.2024 12:16
Тияна Николова спечели сребърен медал от ДОЛШ по борба, а „Локомотив” е със сребърната купа в отборното класиране

„Локомотив” спечели второ място в отборното класиране на Държавния лично-отборен шампионат по борба за момичета I група и това е най-доброто постижение за дамското направление в горнооряховския клуб.

Стара Загора беше домакин на ДЛОШ по борба за момичета I група (IV – V клас) и момичета U15 (VI – VIII клас).

При по-малките участваха над 50 състезателки от 25 отбора. „Локомотив” участва с 4 момичета и взе второто място в отборното класиране. Първи стана отборът на "Раковски" (Пловдив) със 75 точки. "Локомотив" зае второто място с 57 т., а трети е отборът на Кюстендил с 50 т.

Най-голям принос за отборната купа има Тияна Николова, която спечели сребърния медал в кат. 42 кг. Тияна постигна три победи с туш над Кристина Койрушка от „Раковски” (Пловдив), Кристияна Стойчева от Сунгурларе и Вяра Николова от Русе. Горнооряховската състезателка отстъпи само на Иванина Иванова от Елхово и това й отреди среброто.

С бронзов медал  в кат. 62 кг е Зара Николова, а в кат. 46 кг Мария Георгиева и Дария Айвазова се класираха на четвърто и пето място. И двете момичета са под възрастта на групата, те са третокласнички и имат още две години в тази възраст. Мария е дебютант и също получи възможност да се качи на почетната стълбичка и да получи медал като поощрение от Федерацията.

Във възраст U15 се сбориха близо 90 момичета от 36 клуба. „Локомотив” участва само с Анелия Ангелова в кат. 42 кг. Тя стигна до бронзовия медал, но от нея се очакваше повече.

Анелия направи две победи с туш над Александра Райкова от Перник и Янита Жечкова от Шумен. Последваха обаче загуби от Дарина Йорданова от Самоков и от шампионката Катерина Бояджиева от Велико Търново. Това отреди на Анелия третото място.

Доволни сме от момичетата, особено от малките в I група. Всички се представиха много добре, въпреки че имат малко опит. Заслужиха си второто място в отборното класиране и се надяваме, че ще вървят все така добре. Анелия Ангелова разочарова, защото има възможности за злато, не за бронз. Ако успеем да коригираме грешките, ще има и отличия с по-ценен метал, коментираха треньорите Цветослав Кирилов и Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета