Вторник, 16 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Във Велико Търново от 3 април започва раздаването на хранителни продукти по програма на ЕСФ

  02.04.2024 14:55
Във Велико Търново от 3 април започва раздаването на хранителни продукти по програма на ЕСФ

През месец април 2024 Българският червен кръст във Велико Търново ще започне раздаването на хранителни продукти в изпълнение на операция „Подкрепа“ от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд+ с управляващ орган на Програмата - Агенцията за социално подпомагане. Във Велико Търново раздаването ще започне на 3 април на адрес ул. „Козлодуй“ 4. Пунктът ще е отворен всеки работен ден от 9,00 ч до 13.00 ч.

Бенефициенти по програмата са лица, попадащи в следните групи: Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление сезон 2023 г./2024 г.; Лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от ЗСПД; Лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа по чл.70 от ЗХУ; Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от ЗСПД; Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД; Лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП или на друго нормативно основание, въз основа на инцидентно възникнали обстоятелства; Лица или семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане по Наредба №РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, поради надвишен диференциран доход за отопление или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпомагане, което не променя нивото им на материално лишение.

Общо 2722 пакета ще получат 2 78 лица в община Велико Търново.

На едночленни и двучленни семейства ще се раздават хранителни пакети, които съдържат брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 10,890 кг.

На тричленни семейства и семейства с повече членове ще се раздават хранителни пакети, които съдържат брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 38,370 кг.

Лицата, които не могат лично да получат хранителните продукти, могат да попълнят пълномощно по образец, с което да упълномощят друго лице да получи продуктите.

Формулярът на Пълномощното могат да получат от пункта за раздаване или в ДСП Велико Търново./ сн. архив


Ключови думи
хранителни продукти БЧК ЕСФ