Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Почина ръководителят на Младежки театър „Алтернатива“ Симеон Христов

  30.03.2024 17:03
Почина ръководителят на Младежки театър „Алтернатива“ Симеон Христов

След мъчително боледуване, на 30 март 2024 г. почина ръководителят на Младежки театър „Алтернатива“ Симеон Христов.

Открил театъра още като ученик и после го превърнал в професия. Само след седмица трябваше да е най-новата премиера на МТ „Алтернатива“, на който той отдаде близо 35 години от живота си.

„Театърът ми е дал всичко. За магията на сцената няма да говоря. Хората, които са го усещали, знаят какво е чувството, когато се вдига или спуска завесата. Това наистина е като омагьосване за цял живот“.

Така завършва един от последните материали за Симеон Христов в Regnews. Беше преди три години и половина, когато се навършиха 150 години театрално дело в Горна Оряховица и 30 години на МТ „Алтернатива”. Самият Симеон отбеляза тогава 40 години организаторска дейност и 50 години от качването си на сцената. Създава сатирична трупа още през 80-те години към Младежкия дом, а от 1990 г. е ръководител на МТ "Алтернатива" към НЧ "Напредък 1869".

Завесата на този житейски спектакъл се спусна за Симеон Христов. Но може би някъде другаде се вдига за ново представление.

Опелото ще бъде от 12 часа на 31 март 2024 г. в църквата „Св. Успение Богородично“ в Горна Оряховица. Ще бъде погребан в гроба на майска си в Гробищния парк в Лясковец.

Вечна му памет и съболезнования на близките.

Още за голямата любов на Симеон Христов към театъра може да прочетете тук.

 


Ключови думи
Симеон Христов почина Горна Оряховица МТ "Алтернатива"
Последни
Седмицата
Анкета