Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Данна Донку представи книгите си в Драганово, откъдето тръгва родът й

  30.03.2024 12:56
Данна Донку представи книгите си в Драганово, откъдето тръгва родът й

Поредицата от срещи с писатели, които имат драгановски корен, продължи с представяне на творчеството на Данна Донку.

Срещата в Библиотеката на НЧ „Съединение 1888” събра много хора, които си спомнят предците на авторката, както и млади хора, за които тя е позната чрез романите и текстовете за песни.

Данна Донку е родена в Горна Оряховица, а живее във Велико Търново със съпруга си македонец и двете си дъщери. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, където и работи. По майчина линия родът й е от Драганово. Дядо й Йордан Поликраищов е бил кмет на селото, а много от дошлите на срещата познават майка й, която е родена в селото.

Данна представи два романа „Каста Дивото сърце” и първата част на „Узурпаторките”, както и стихосбирката „Любовта никога не спи”. Звучаха и песни с нейни текстове. Работила е с изпълнители като Мариана Попова, Стефан Илчев, Емилия, Нелина и др.

Има много истина в легендата за изворчето на поетите в Драганово. Много творци се оказват с драгановски корен и ще се радваме да ги представим. Следващият гост е още една млада авторка – Габриела Бонева, която също е издънка на драгановски корен, разказва библиотекарката Пепа Кабакчиева.


Ключови думи
Данна Донку Драганово