Събота, 27 Апр 2024
            
Светски Свищов

Свищовската студентка и олимпийска шампионка по карате Ивет Горанова с отлични резултати и на дансинга, и на татамито

  26.03.2024 09:50
Свищовската студентка и олимпийска шампионка по карате Ивет Горанова с отлични резултати и на дансинга, и на татамито

Свищовската студентка Ивет Горанова, която е 4 курс в спец. „Икономика на търговията” в СА „Д. А. Ценов”, за пореден път доказа, че е шампион във всичко. В рамките само на една седмица тя покори и дансинга, и татамито. 

В телевизионното предаване Dancing Stars, Ивет и нейният партньор станаха първата двойка в настоящото издание, спечелили максималните 40 точки, съчетавайки в едно народни танци и пасо добле.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 спечели и златен медал от 53-о издание на международния турнир по карате „Златен колан” в сръбския град Чачак –  Ивет стана първа в по-горната за нея категория до 61 кг кумите. Тя постигна четири победи по пътя до успеха, а на финала надделя с 1:0 над Емина Сипович (БиХ). В надпреварата участваха състезатели от Франция, Хърватия, Сърбия, България, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Турция, Словакия, Италия, Русия, Черна гора, Гърция, Румъния, Унгария, Швеция и други.

В началото на настоящия месец март, в който Ивет Горанова покори дансинга и татамито, тя бе избрана и за „Студент на годината” за 2023 г. в категория „Спорт”, в класацията на Националното представителство на студентските съвети в Р България. Ивет се представя отлично и на студентската скамейка в Стопанска академия „Д. А. Ценов” – първия семестър от настоящата учебна година тя завърши с отличен успех, а средният й успех от следването до момента е над 5,80. Според преподавателите на олимпийската шампионка по карате, тя влага максимално старание и в своето обучение по икономика.   


Ключови думи
Ивет Горанова Стопанска академия