Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Посланици на ЕС от СУ „Вичо Грънчаров“ гостуваха на кмета на Горна Оряховица

  21.03.2024 09:32
Посланици на ЕС от СУ „Вичо Грънчаров“ гостуваха на кмета на Горна Оряховица

Гости на кмета на Горна Оряховица Николай Рашков бяха ученици от СУ „Вичо Грънчаров“, които са част от Програмата за училища - посланици на Европейския съюз.

След това, което ми разказаха за дейността си и въпросите, които ми зададоха, мога да кажа, че това са едни прекрасни и интелигентни посланици на общността. Много вярвам в младите и не случайно съм се обградил с млади хора, които са част от моя екип, споделя кметът.

С учениците сме на едно мнение, че изборите за Европарламент, които предстоят, са много важни за всяка европейска държава, включително нашата. Посъветвах ги да се възползват в пълна степен от възможностите, които дава ЕС. Няма нищо по-хубаво от това човек да е свободен да избира – къде да пътува, къде да се образова и развива. Пожелах им да осъществят мечтите си там, където са пожелали, но да не престават да мислят за своя град и за страната си.

Иска ми се младите хора да се връщат тук и да дават от своите знания и умения за развитието на нашето общество и икономиката ни.

Препоръчах им също така да не пренебрегват никоя култура, да учат езици и да бъдат все така активни, допълва Николай Рашков.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров посланици на ЕС