Събота, 27 Апр 2024
            
Лясковец Общество

В община Лясковец проведоха кампания сред учениците по повод месеца на трезвеността и Световния ден за борба с тормоза в училище

  21.02.2024 10:13
В община Лясковец проведоха кампания сред учениците по повод месеца на трезвеността и Световния ден за борба с тормоза в училище

На 19 февруари Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец в партньорство с училищните ръководства на СУ „Максим Райкович“ в Лясковец и ОбУ „П. Р. Славейков“ в Джулюница отбеляза месеца на трезвеността и предстоящия Световен ден за борба с тормоза в училище. Това стана в рамките на план-програмата на Комисията и във връзка с превенцията на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2024 година.

Цветомила Берова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и медицинското лице на СУ „Максим Райкович“ Мариета Банова посетиха шестите класове при СУ „Максим Райкович“. Те изнесоха открит урок, включващ презентация на тема „Алкохолът и неговото негативно влияние върху човека за здравето и социума и забраната за неговата употреба и закупуване от страна на деца според Закона за закрила на детето“. Поднесоха пред учениците и здравна информация за алкохола и неговото влияние.

По повод Световния ден за борба с тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка, на подрастващите беше направена анонимна анкета за нивата на агресия. В нея те бяха попитани и колко често са се срещали с агресивно поведение в училище и извън него.

Презентацията бе предоставена и на класния ръководител на учениците от шести клас в ОбУ „П. Р. Славейков“ – с. Джулюница.

Информационната кампания на децата от шести клас, учещи в училищата на територията на община Лясковец, се състоя в рамките на часовете на класния ръководител.

Представителят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец запозна учениците с част от предстоящите превантивни дейности, включени в план-програмата за дейността на същата за 2024 година и призова за активно участие подрастващите.

Заместник-кметът Емилия Жилиева - председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, изказва благодарност към ръководствата на двете училища за доброто партньорство в общата им кауза подрастващите да растат здрави, отговорни и развиващи се личности./ сн. Община Лясковец


Ключови думи
трезвеност