Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Диана от Прага първа се записа за тазгодишния Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

  15.02.2024 12:56
Диана от Прага първа се записа за тазгодишния Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

Диана Хезинова от Прага е първият записал се участник в 47. Международен летен семинар по български език и култура, който се провежда ежегодно във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Диана Хезинова ще участва за втори път на Семинара след 2022 г. Тя е на 49 години, одитор по професия. Диана идва с дъщеря си Александра, която е на 17 години – ученичка в Професионалната гимназия по туризъм, хотелиерство и въздушен транспорт, а нейният баща е българин.

Новото издание на Международния летен семинар ще се проведе от 15 юли до 4 август 2024 г. Програмата на семинара и тази година включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците: съвременен български език; култура и изкуство на България, българско изобразителното изкуство; съвременно българско кино; български фолклор; история и култура на България. В рамките на две седмици, участниците ще изучават български песни и народни танци.

По традиция са предвидени екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на българското Черноморие в курортен комплекс Албена. Основната цел на семинара по български език и култура е да утвърждава българистиката в чужбина.

ПРОГРАМА: https://x.gd/i3MvR


Ключови думи
Международен летен семинар по български език и култура