Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

6 февруари ще бъде неучебен за община Горна Оряховица, в град Горна Оряховица учениците ще са в грипна ваканция и на 7 февруари

  02.02.2024 17:14
6 февруари ще бъде неучебен за община Горна Оряховица, в град Горна Оряховица учениците ще са в грипна ваканция и на 7 февруари

6 февруари ще бъде неучебен ден за училищата на територията на град Горна Оряховица, град Долна Оряховица, с. Първомайци, с. Поликраище и с. Драганово.

На 7 февруари (сряда) няма да има занятия в училищата на територията само на град Горна Оряховица. В населените места учениците ще влязат по-рано в класните стаи, защото училищата там вече използваха неучебните си дни по време на частичното бедствено положение в края на ноември.

Мярката е превантивна.

Надявам се, че предотвратявайки събирането на много ученици, ще пресечем разпространението на заразата. 17.9% заболеваемост отчитат здравните власти за община Горна Оряховица към момента.

Надявам се и младежите, които толкова настояваха за грипна ваканция, да са доволни. Нека през ваканцията да си починат и да се забавляват, но по възможност да не се събират на големи групи в закрити помещения.

За удобство на родителите, детските заведения ще работят нормално, като всяко семейство може да прецени дали детето да посещава ясла или градина, коментира кметът николай Рашков.

 


Ключови думи
грип Николай Рашков