Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Заради грипната обстановка: Кметът Даниел Панов удължи срочната ваканция за учениците във Велико Търново

  02.02.2024 10:31
Заради грипната обстановка: Кметът Даниел Панов удължи срочната ваканция за учениците във Велико Търново

Със заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви 6 и 7 февруари за неучебни за учениците в старата столица и общината. Причината е обявената от РЗИ грипна епидемия и повишаващата се заболеваемост от грип от остри респираторни заболявания. Заповедта ще бъде изпратена до всички училища.

С двата допълнителни дни междусрочната ваканция се удължава на общо 5 дни – от 3 до 7 февруари включително. Учениците ще се завърнат в класните стаи на 8 февруари /четвъртък/.

Целта е превантивна – да бъде пресечено нарастването на процента отсъствия още в зародиш – към днешна дата той е около 16,5%. В този период здравните власти очакват пикът на грипната вълна да е преминал.

„Благодаря ви, скъпи ученици, за атрактивните клипове в социалните мрежи, за съобщенията, коментарите. Надявам се, че тази енергия и творческа креативност ще я запазите и доразвиете и в училищните занимания. Бъдете разумни – вирусите се разпространяват еднакво лесно както в училище, така и в заведенията и кафенетата“, коментира Даниел Панов.

Предвид ангажиментите на родителите и за тяхно улеснение, детските градини ще продължат да работят по обичайния си график. Присъствието на децата е по лична преценка на семейството.


Ключови думи
грип