Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Икономика

Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания

  31.01.2024 11:52
Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания

Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания – Международното изложение в Мадрид FITUR. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира културно-историческото наследство и потенциала за туризъм на историческата и духовна българска столица.

Борсата се проведе в периода от 24 до 28 януари и е предназначена както за професионалисти, така и за широката публика.

Balkan Prime Tours е новият партньор, с който "Царевград Търнов" подписа договор за посещение на организирани групи до старата столица. Balkan Prime Tours е международна фирма, която организира турове, посветени всяка година на определена страна от Балканския полуостров и през 2024 г. предлаганата от тях дестинация е именно България.

По време на изложенито управителят на общинската агенция Борислав Йорданов се срещна и с вече установени партньори от Испания, които не скриха, че България и в частност Велико Търново ще са предпочитани дестинации през летните месеци за много испански туристи.

По традиция на изложението FITUR първите два дни са посветени на бизнес срещи, а вторите два са с отворени врати. Чрез специално разработен VR рекламен клип, който беше създаден именно за това изложение, от „Царевград Търнов“ представиха десетките туристически атракции на старата столица и региона.

По време на FITUR на щанда на българското министерство бяха организирани винени презентации, като акцентът беше върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд успяха да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина.

Всеки от районите беше представен с качествено, типично за тероара вино. В тази връзка общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" представя Винения дегустационен център, намиращ се на Самоводската чаршия, както и най-добрите местни и регионални вина./ сн. ТИЦ „Царевград Търнов“


Ключови думи
ТИЦ Царевград Търнов