Събота, 29 Апр 2023
            
Велико Търново Икономика

За първи път Велико Търново бе представен на изложение чрез VR технология

  26.01.2023 14:22
За първи път Велико Търново бе представен на изложение чрез VR технология

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ участва, представяйки Велико Търново, в едно от ключовите международни изложения в туризма и най-голямото в Испания – FITUR в Мадрид. То е първото за календарната година, проведе се в периода 18-22 януари 2023 г. и е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика.

По време на изложението, управителят на "Царевград Търнов" Борислав Йорданов се срещна с българския посланик в Испания Алексей Андреев и заместник-минитъра на туризма Ирена Георгиева. Основна тема на разговор бе завръщането на испанските туристи в старата столица през изминалата година, както и прогнозата за още по-силна 2023 г.

За първи път Велико Търново като турическа дестинация беше показан чрез VR технология. Иновативният клип, който позволява виртуална разходка из старата столица и АМР "Царевец", е преведен на испански език и показва града по един неповторим и уникален начин.

VR-разходката на основните туристическите атракции е нов продукт, който "Царевград Търнов" разработва и в бъдеще ще предлага на гостите на града.

Проведени бяха разговори с редица туроператори, които изявиха интерес към Арбанаси и традционния български бит и култура. Еднакво силен бе интересът към града и от страна на неорганизираните посетители, които се интересуваха от основните клутурни събития и фестивали в града и околностите.

За петте дни на борсата статистиката показва, че 136 000 са били регистрираните професионалистите в областта на туризма, 86 000 са били неорганизираните посетители, а общата бройка от 222 000 посетители е с 99.6% повече в сравнение с предходното издание, информират от „Царевград Търнов“./ сн. ТИЦ


Ключови думи
ТИЦ Царевград Търнов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати