Четвъртък, 18 Апр 2024
            
Велико Търново Спорт

Красимир Балъков подкрепи Георги Василев за Почетен гражданин на Велико Търново

  18.01.2024 09:40
Красимир Балъков подкрепи Георги Василев за Почетен гражданин на Велико Търново

Една от легендите на „Етър“ и на българския футбол Красимир Балъков се включи в подписката на Инициативния комитет за внасяне на кандидатурата на Георги Василев за Почетен гражданин на Велико Търново. Бала дойде специално в старата столица, за да положи подписа си под инициативата.

„Нормално, логично и напълно закономерно е в тази година, когато се навършват 100 г. от основаването на „Етър“, най-допринеслият за развитието на етърския клуб да бъде обявен за Почетен гражданин на Велико Търново. Георги Василев е абсолютно заслужил! Неведнъж съм казвал, че той е човекът, който (след юношеските ни години при Васил Матев) ни доизгради и изгради като футболисти, стигнали до Световното първенство през 1994 г. и записали най-добрите резултати на българския национален отбор. Логично е този човек, минал през толкова успехи на родния футбол, не само във Велико Търново, а и като цяло, да получи това заслужено признание“, коментира Красимир Балъков.

На практика обявеният за Футболист № 1 на ХХ век на Велико Търново подкрепи специалиста, обявен пък за Треньор № 1 на ХХ век в старата столица.

„Не познавам човек в града, който при запитване не би се отзовал веднага за реализирането на такава идея. Десетки легенди и футболни деятели се подписаха, пътувах днес от София специално за да се включа в подписката, защото трябва да бъде внесена до края на януари. За Георги Василев бих подписал не само с двете си ръце, а и с двата си крака, ако можех“, добави Красимир Балъков.

Сн. архив


Ключови думи
Красимир Балъков Георги Василев почетен гражданин
Последни
Седмицата
Анкета