Понеделник, 15 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново зарадваха обитателите на Дома за стари хора

  15.01.2024 11:29
Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР  – В. Търново зарадваха обитателите на Дома за стари хора

Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново организираха благотворителен базар и със събраните средства зарадваха обитателите на Дома за стари хора

В събота те им подариха фолклорен концерт, топли ръкавици, шалове и шапки.

Идеята хрумнала на системния администратор Мария Костадинова още в началото на месец декември миналата година. Тя решила да организира благотворителен базар, а събраните средства да дари на Дома за стари хора „Венета Ботева“ във В. Търново. Сама изработила коледни играчки и ги предложила на колегите си в сектора. Първоначално решила да не дава много гласност на всичко това, защото целта била не да търси известност, а просто да бъде полезна. Колегите й откликнали на мига. За кратко време те изкупили изработените от нея играчки и продължили да дават пари, дори след, като базарът приключил. Отзивчивостта им провокирала Мария да разкаже за инициативата „Все лоши неща се говорят за полицаите, исках да се види, че те са добри хора, отзивчиви и състрадателни“, разказва тя.

Свързала се с директорката на дома. Обяснила каква е идеята и колко средства са събрали. Заедно взели решение да зарадват старите хора с концерт и скромни подаръчета. Танцьорите от Клуб по български народни танци „Белонога“ откликнали на молбата и безвъзмездно се включили в инициативата.

Така 13 януари 2024 г. се превърна в малък празник за старите хора в дома. Заедно се забавляваха, пяха, танцуваха, някои си и поплакаха, всички получиха скромни подаръчета и почерпка и си пожелаха скоро пак да се видят. Защото Мария Костадинова е категорична, че ще продължи благотворителната инициатива и занапред.

 


Ключови думи
Пътна полииця Велико Търново Дом за възратни хора
Последни
Седмицата
Анкета