Вторник, 09 Апр 2024
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ привлече юноша на „Бордо“

  05.01.2024 14:52
„Етър“ привлече юноша на „Бордо“

Юношата на френския „Бордо“ Жан-Марк Тибу е първото ново попълнение на „Етър“ през зимната пауза, съобщи "Велико Търново спорт". 23-годишният французин, който играе като ляв бек, изкара проби при „виолетовите“ през есента и игра в контролата срещу „Берое“ през септември, загубена с 1:0. От началото на т.г. вече става възможно да му бъде предложен договор.

Жан-Марк Тибу е роден на 14 март 2000 г. в Абиджан – столицата на Кот д-Ивоар. От малък живее във Франция и има и френско гражданство. „На тригодишна възраст пристигнах в Париж. Играх във „Вилжуиф“ и бях на 13 години, когато „жирондинците“ от „Бордо“ ме забелязаха“, разказва за себе си Жан-Марк. Преминава през всички гарнитури и през 2018/2019 г. е титуляр в „Бордо“ U19.

В мъжкия футбол кариерата му започва във вторите тимове на френските „Амиен“ и „Валансиен“. През сезона 2021/2022 г. е в гръцкия „Лариса“, където е титуляр и има 30 мача, а миналия сезон е в белгийския „Мандел Юнайтед“, където има 26 мача.

На този етап от „Етър“ не съобщават за други нови имена, но ще има четирима играчи на проби. По предварителна информация пристигат вътрешен и външни халфове, както и централен защитник. „Виолетовите“ започват подготовка в понеделник, 8 януари, като играчите се събират в 14:00 ч. на стадион „Ивайло“.

сн. formationgirondins.fr


Ключови думи
Етър
Последни
Седмицата
Анкета