Понеделник, 11 Мар 2024
            
Други Елена

НЧ „Напредък - Елена - 1863“: Нека се огледаме за хората, които тихо са променили нечий живот

  10.12.2023 13:13
НЧ „Напредък - Елена - 1863“: Нека се огледаме за хората, които тихо са променили нечий живот

За втора година НЧ „Напредък - Елена - 1863“ обяви вдъхновяващата кампания  „Почтеният човек“. Целта й е да бъде заострено общественото внимание върху почтеността като добродетел и върху хората, които носят тази добродетел и правят света по-добър.

Нека всички ние се огледаме около себе си, в дома си, при съседите, сред колегите, на улицата или в парка, за онези хора, които със свое дело, безкористно и тихо са променили нечий живот, помогнали са на някого в беда, безвъзмездно са съградили нещо за обществото.
Нека отдадем своето уважение към хората, които с делата си ни мотивират и ни дават свободата да вярваме, че наоколо има красота и добрина, е отправната точка на инициаторите.

Номинирай „Почтеният човек“ на 2023 г., призовават от читалището. Изпрати предложението си, придружено с кратък текст за човека и делото му, които са те вдъхновили, на [email protected], на Фейсбук страницата на читалището или по пощата на гр. Елена 5070, ул. Стоян Михайловски 2 или на място в читалището. Срокът е 14 декември.

Между 15 и 27 декември онлайн и на място в НЧ „Напредък – Елена – 1863“ ще протече гласуването, а резултатите от него ще бъдат обявени по време на новогодишен концерт на 28 декември от 18 ч. в читалището.

Нека заедно изберем „Почтеният човек“ на 2023 г.

При пилотното издание на инициативата през 2022 г. бяха номинирани десетима достойни еленчани. Гласуването отреди приза на Таня Иванова - лаборант на манипулационна „Рамус“ в град Елена, за която съгражданите й казват: „Тя просто се отзовава, защото може да помогне…“./ сн. архив 


Ключови думи
почтеният човек
Последни
Седмицата
Анкета