Петък, 29 Мар 2024
            
Елена Общество

Библиотекарят Мария Минчева е Почтеният човек на 2023 г. в Елена

  29.12.2023 11:57
Библиотекарят Мария Минчева е Почтеният човек на 2023 г. в Елена

На 28 декември по традиция се проведе празничният новогодишен концерт на читалище „Напредък – Елена – 1863“.

Пъстрата програма сътвориха самодейците от коледарска дружина „Млада Бога“ с ръководител Йордан Минчев, група „Буратино“ при Детска градина „Радост“ с учители Дора Илиева и Ивелина Христова, Балетна формация „Виктори“ с художествен ръководител Виктория Славчева, клуб за автентични народни хора „Самодиви“ с ръководител Траяна Стоянова, фолклорна формация „Балканджийче“ с ръководител Йорданка Грънчарова, Женски битов хор към читалище „Напредък – Елена – 1863“ с музикален съпровод Станьо Станев и Ангел Ангелов, Вокална група „Незабравими мелодии“ с ръководител Румяна Тодорова и малката Румелина Тодорова от танцова школа „Електра“ град Варна, хор „Полифония“ с художествен ръководител Полина Михайлова.

В края на вечерта за втора поредна година беше излъчен носителят на наградата „Почтеният човек“ на град Елена. С титлата за 2023 година бе удостоена Мария Минчева. Тя е майка на три деца и работи в Детския отдел на градската библиотека, който успя да преобрази в любимо място за четене и забавления на малките ученици. Мария благодари за отличието и пожела на всички да бъдат добри, защото това рано или късно се оценява.

Председателят на Народно читалище „Напредък“ инж. Димитрина Иванова също поздрави публиката с пожелания новата 2024 година да бъде мирна, здрава и честита. Празничният концерт завърши с изпълнението на „Многая лета“ от хор „Полифония“.


Ключови думи
Почтеният човек Елена 2023
Последни
Седмицата
Анкета