Понеделник, 26 Фев 2024
            
Велико Търново Други

124 000 клиенти на ЕНЕРГО-ПРО още са без ток, най-много селища без захранване са във Великотърновска област

  27.11.2023 11:33
124 000 клиенти на ЕНЕРГО-ПРО още са без ток, най-много селища без захранване са във Великотърновска област

Към 11 часа на 27 ноември 124 хиляди клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в 551 населени места са без електрозахранване. Най-много селища без захранване все още има във Великотърновска област, според справката на самата компания.

Над 100 аварийни екипа на Електроразпределение Север работят по отстраняване на множество аварии по мрежата вследствие на тежката метеорологична обстановка.

Обилният снеговалеж и бурните ветрове предизвикаха стотици аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Обледени електропроводи и паднали дървета причиниха редица повреди по съоръженията и скъсаха проводници в участъци от мрежата. Всички аварийни екипи на Електроразпределение Север са мобилизирани и работят интензивно при безпрецедентни метеорологични условия, но затворените или труднопроходими пътища в някои участъци затрудняват достъпа и забавят възстановяването на електроснабдяването. Работата на служителите на ЕРП Север е усложнена и от редица аварии по електропреносната мрежа високо напрежение. Компанията работи в координация с кризисните щабове на ЕСО и местната власт.

Затруднен е и достъпът до денонощния телефонен център на ЕРП Север на телефони 0700 161 61, 0700 359 10 и 0897006601 поради големия брой клиенти, които се опитват да подадат сигнал за авария.

Актуална информация за населени места с клиенти без електрозахранване можете да намерите на https://www.energo-pro.bg/bg/novini/naseleni-mesta-bez-elektrozahranvane.

 


Ключови думи
ток Енерго про Великотърновска област
Последни
Седмицата
Анкета