Вторник, 11 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

30 милиона лева за пътища и ВиК могат да получат четири общини във Великотърновска област от държавата

  12.07.2022 09:59
30 милиона лева за пътища и ВиК могат да получат четири общини във Великотърновска област от държавата

Проекти на четири общини във Великотърновска област са сред одобрените от МРРБ за държавно финансиране.

Малко над 25 милиона за пътища и близо 5 милиона за ВиК ще бъдат на разположение на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени, ако списъкът бъде одобрен от Министерския съвет.

Великотърновска община има пет одобрени проекта за ремонт на пътища за над 8 милиона лева. Шеста проекта на обща стойност 9,5 милиона лева са одобрените на Горнооряховска община. Свищов участва с проект за 7,5 млн. лв.

Във Вик сектора Велико Търново има одобрен проект за подмяна на водопроводи в старата част за малко над 1 милион лева. Павликени е с два проекта – за улици в града и за Върбовка. Единия е за 1,6 млн. лв., другият за 1,8 млн. лв.

Свищов има одобрен проект за 193 700 лева за напорен водопровд в Драгомирово, Козловец, Хаджидимитрово и Морава.

Списъкът с обекти и доклада на министър Гроздан Караджов е внесен в Министерския съвет, който трябва да го разгледа тази седмица.

Над 419 млн. лв. от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да се осигурят за общински ВиК и пътни обекти.

Финансирането е разделено по равно между ВиК и пътните обекти. Местните администрации подадоха 1007 проекта за ВиК обекти на стойност близо 1 млрд. и 800 млн. лв. Общинските пътища, за които се иска финансиране, са 421 за над 1 млрд. и 330 млн. лв.

Обектите са класирани на базата на критерии, сред които са валидно разрешение за строеж, сключен договор с изпълнител, значимостта на инвестицията.

 


Ключови думи
ремонти ВиК пътища Великотърновска област
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати