Понеделник, 26 Фев 2024
            
Други

Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев проведоха технологичната конференция ITRact

  27.11.2023 10:30
Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев проведоха технологичната конференция ITRact

Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев проведоха за втора поредна година технологичната конференция ITRact. През 2022 г., когато се осъществи за първи път, технологичната конференция се проведе във Велико Търново, а тази годината – в София, в Sofia Tech Park. Тазгодишното издание на ITRact привлече интереса на близо 40 гости. Целта на второто издание на технологичната конференция ITRact, която се проведе на 25 ноември, бе да представи актуални моменти от развитието на IT индустрията у нас. Дискутираните теми бяха свързани с: крипто технологиите, електронното правителство, телемедицината, лицензите за софтуерен код и авторските права, роботика. Лектори на тазгодишното издание на ITRact, бяха изявени експерти в представените области, в т.ч.: Емил Георгиев, Калин Цеков, Божидар Божанов, Николай Петков, Георги Арабаджиев.

Ключов момент в програмата на ITRact Vol.2 бе представеният от Георги Арабаджиев робот Giga Automata, който представлява роботизирана 6-остна ръка, чиято цел е да бъде алтернатива на човешкия труд.

Интересът към обсъжданите по време на събитието теми бе изключително висок, което наложи удължаване на програма с близо 2 часа.

Членовете на двата Ротаракт клуба, организатори на събитието, изказват благодарности към лекторите, които отделиха от своето време и запознаха аудиторията с виждането си относно актуалните проблеми и решения в представените, анализираните и дискутираните области.

Идеята на организаторите на ITRact е събитието да се превърне в пътуваща конференция. Първото издание бе във Велико Търново, второто в София, а третото …. предстои да разберете.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клубовете е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно членовете на Ротаракт клубовете организират и провеждат и нови кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново или Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, може да се свържете с тях чрез официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
ITRact
Последни
Седмицата
Анкета