Петък, 23 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Близо 100 деца от Горна Оряховица дефилираха в костюми от рециклирани материали в модно шоу „Малко въображение“

  24.11.2023 09:57
Близо 100 деца от Горна Оряховица дефилираха в костюми от рециклирани материали в модно шоу „Малко въображение“

Близо 100 деца дефилираха в модното шоу „Малко въображение“, чийто домакин бе Младежкият дом в Горна Оряховица. Инициативата е традиционна и е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се провежда от 18 до 26 ноември.

В екологичното модно шоу се включиха представителни групи с малчугани от ДГ „Щастливо детство“, ДГ „Божур“, ДГ „Първи юни“ и филиал „Бодра смяна“, ДГ „Елена Грънчарова“ и филиал „Детски свят“, ДГ „Ален мак“ и ДГ „Здравец“.
Малките манекени дефилираха с уникални тоалети и аксесоари, изработени от рециклирани и отпадъчни материали и приемаха с усмивка аплодисментите на публиката. Красивите костюми бяха изработени с помощта на учителите и родителите.
В края на модното ревю участниците в ревюто получиха грамоти и подаръци, осигурени от Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Те бяха връчени от директора на Общинското предприятие инж. Петя Богданова.
РЗИ – Велико Търново, които са дългогодишен партньор на Младежкия дом, връчиха награда за цялостно представяне на ДГ „Щастливо детство“ и за най-добър костюм. Носител на отличието стана Павел Адамов от същата детска градина, който дефилира с красива народна носия, изработена от рециклирани материали.


Ключови думи
дефиле
Последни
Седмицата
Анкета