Четвъртък, 22 Фев 2024
            
Велико Търново Други

Парк „Марно поле“ става коледно градче

  23.11.2023 14:22
Парк „Марно поле“ става коледно градче

Традиционният коледен базар във Велико Търново скоро ще отвори врати. От 1 декември до 1 януари на новата година парк „Марно поле“ ще се превърне в едно своебразно коледно градче, пълно с приказни изненади.

За първи път атракционите на базара ще бъдат разположени заедно с празничната сцена пред входа на Летния театър. На нея ви очаква интересна и празнична музикална програма през целия декември с участието на местни изпълнители, формации и групи.

За втора поредна година, наред с традиционните къщи, ще бъдат разположени и новите дървени павилиони за представяне на още по-голямо разнообразие от стоки.

На Коледния базар ще можете да намерите страхотни коледни подаръци и декорация, късмети, свещи, кожени и дървени изделия, украшения за дома и елхата, ръчно изработена бижутерия, картини, ирисова фотография и много други.

Зимата е сезонът на сладките изкушения, затова при нас ще откриете богато разнообразие от коледни курабийки и тестени сладки, домашни торти, горещ шоколад, понички, катми, гофрети, както и здравословни протеинови хапки и бонбони. Ако пък ви се хапва нещо солено, можете да опитате различни месни деликатеси и традиоционно греяно вино.

В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании. Една от къщичките ще бъде на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги в общината, а в нея ще бъде разположена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 18-а поредна година. В друга къщичка със свои инициативи ще участват фондация „Искам бебе“, Българския Червен кръст, асоциация „Детско сърце“ и клуб Интеракт.

Верните помощници на Дядо Коледа ще очакват всички малки и големи с техните пожелания от 1 до 21 декември включително. Само не забравяйте, преди да пуснете писмото си в Коледната поща, да проверите дали сте написали и обратен адрес, за да може подаръците на Дядо Коледа да стигнат до вас.

Коледният базар в старата столица се организира от Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“./ сн. организатори


Ключови думи
коледен базар Марно поле
Последни
Седмицата
Анкета