Събота, 03 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

МРРБ дава още 1,6 милиона за пътя Драганово – Стрелец

  04.11.2023 12:37
МРРБ дава още 1,6 милиона за пътя Драганово – Стрелец

Министерството на регионалното развитие и благоустройството дава 1 616 345 лева за продължаване на ремонта на общински път VTR 2053 от Драганово до Стрелец. Това е вторият транш по проекта, първият бе финансиран миналата година. Той е част от списъка с общински проекти, които бяха одобрени за финансиране от бюджета на МРРБ. Финансирането бе разделено на два етапа. Втората част получават общините, които са успели да се справят с изпълнението на първия етап. Допълнително споразумение за отпускане на новите средства е подписано в началото на седмицата от зам. кмета Деница Коева и министър Андрей Цеков.

Желателно е парите да се усвоят до края на тази година или най-късно в началото на следващата, искат от Министерството. Община Горна Оряховица няма да има проблем с реализацията на проекта, тъй като няма да прави обществени поръчки за изпълнител. Тя има рамково споразумение с „Пътни строежи – Велико Търново” и реално обектът ще бъде завършен до края на годината.

Министерството планира и следващата година да осигури ресурс за общински проекти и това е надеждата на Община Горна Оряховица да финансира проекта за ремонт на водопровода в Драганово, който вече е подаден в МРРБ.


Ключови думи
ремонт на път Драганово - Стрелец Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета