Вторник, 30 Яну 2024
            
Горна Оряховица Общество

Шествие на духове, вещици и всякакви приказни същества мина през ОУ „Иван Вазов” в навечерието на Хелоуин

  31.10.2023 11:39
Шествие на духове, вещици и всякакви приказни същества мина през ОУ „Иван Вазов” в навечерието на Хелоуин

Хелоуин е празник, който се отбелязва във всички англоговорящи страни, а вече се налага и в България и то не само сред любителите на англоезичната култура и вярвания. За децата е забавно да сложат страшна маска или костюм и да сe повеселят. В навечерието на празника в двора на ОУ „Иван Вазов“ бе организирано шествие с впечатляващи костюми на духове, вещици, скелети и други приказни същества.

Преподавателите по английски език Емилия Къртичева, Светлана Ненова и Гергана Павлова се стремят да запознаят учениците с повечето празници и традиции с английски корен и смисъла на честването им. Ученици разрешаваха загадки, свързани с историята на Хелоуин, участваха в тематични кahoot-игри и състезания, а по-малките изработиха прилепи, шапки, отметки за книги, рисуваха интересни истории и др.

Празникът донесе приятни емоции на децата, като същевременно разшири познанията и културния им хоризонт по отношение на един древен келтски празник, изключително популярен в днешния цивилизован свят. Ако трябва да се опише Хелоуин по поетичен начин, това е денят, който прекосява линията между есента и зимата, изобилието и оскъдността, празникът и суеверието. Хелоуин, на английски Halloween (съкратено от All Hallow’s Eve), е празник, който се отбелязва на 31 октомври в много страни по света, най-вече в САЩ, Канада и Великобритания.

Happy Halloween!

 


Ключови думи
Хелоуин ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета