Четвъртък, 04 Яну 2024
            
Горна Оряховица Политика

Огнян Стоянов чу проблемите на хората от с. Крушето и каза решението им

  05.10.2023 17:07
Огнян Стоянов чу проблемите на хората от с. Крушето и каза решението им

Безстопанствените кучета, липсата на осветление по крайните улици и неасфалтираните пътища са част от основните проблеми, които жителите на горнооряховското село Крушето споделиха с кандидата за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов. С него бяха и кандидатите за общински съветници от листата инж. Емилия Иванова, Марин Богомилов, Игнат Денев, Стефан Стефанов и кандидата за кмет на коалицията за с. Крушето Мирослав Атанасов.

Стоянов обясни, че за кучетата би се решил проблемът като се изгради не само общински приют, но е нужно да се контролира сериозно популацията им. „Кметът по населеното място е този, който може да каже на жителите си, че който иска да има куче, трябва да си плаща данък за него, а ако е бездомно, то ще бъде кастрирано“, допълни той.

Относно липсата на осветление на някои улици също е решим проблемът. Община Горна Оряховица има сключен договор с фирмата по поддържане. И отново кметът на селото е този, който може да изиска нужните осветителни тела, които да бъдат подменени навреме.

Неасфалтираните улици също биха могли да се включат в програмата на кмета в бъдещия мандат и да бъдат предвидени средства за техния ремонт.   

Хората от с. Крушето поискаха да се предвиди и място за забавление на младите хора, като поставяне на маса за шах, за билярд, волейболно игрище. От срещата стана ясно още, че идва лекар от с. Поликраище и обгрижва хората. Има и транспорт до населеното място, макар и два пъти на ден.  

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов припомни на присъстващите и основните приоритети в бъдещата си работа, а именно – чистотата – изграждане на общинско предприятия за комунално битови услуги; добра инфраструктура и водоснабдяване.  

„Ще работим за това, да има дисциплина. Как в Европа спазваме законите, а у нас не. Има си наредби, но не се спазват. Ще работим за това, да се спазват“, поясни още Стоянов.

Кандидатите за общински съветници от коалиция „БСП за България и Левицата“ призоваха хората да не бъдат безразлични, а критични и да отидат да гласуват на 29 октомври, защото изборите за важни и отговорни - избират се кмет на община, кмет на населено място и общински съветници.


Ключови думи
Крушето Огнян Стоянов БСП за България и ЛЕВИЦАТА
Последни
Седмицата
Анкета