Сряда, 03 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Спорт

Инж. Добромир Добрев дари екипи за всички в ДЮШ на „Локомотив“

  04.10.2023 22:10
Инж. Добромир Добрев дари екипи за всички в ДЮШ на „Локомотив“

Над 200 екипа за децата в Школата на ФК „Локомотив“ дари кметът инж. Добромир Добрев, който се бори за четвърти мандат начело на Община Горна Оряховица. Така той спази традиция, започната още в първата му предизборна кампания преди 12 години. Впоследствие тя бе разширена и с дарения на екипи за децата и на другите спортни клубове в общината.

Футболната екипировка бе получена от треньорите в ДЮШ Мирослав Гавазов, Марин Байчев, Илия Пендов и Владимир Русев. Заедно с инж. Добромир Добрев бяха кандидатите за общински съветници Добрин Дериджиян, д-р Борислав Генчев, Георги Бижев, Иван Генов и Петя Келиванова.

Пожелавам ви много победи с тези екипи. Носете „Локо“ в сърцата си и тренирайте здраво. Колкото повече се трудите, толкова по-лесно ще идват успехите, пожела Добрев на децата от Школата. Те пък от своя страна посрещнаха гостите с любимия рефрен на феновете „Катеричка рунтавелка се качила на табелка и написала с молив... „Локомотив“.

216 деца и младежи тренират в ДЮШ на „Локомотив“, разделени в 14 формации. Всички те получават игрови екипи с дизайна на този, с който излиза мъжкият отбор. Още утре отборът на „Локо“ в първенството на Футбол 9 ще играе с новия екип.

„Спазвам една традиция, която ми носи голяма радост. Защото няма такова задоволство като това да видиш радостта в очите на децата, да усетиш живеца в тях. Още в началото, преди 12 години, си поставих за цел да развиваме детско-юношеския спорт в общината и да подкрепяме по всякакъв начин спортните клубове. Гордея се, че въпреки всичките кризи в последните години, в Горна Оряховица детско-юношеският спорт бе съхранен. И не само съхранен, но се добавят и още нови придобивки. Сега сме на новото изкуствено игрище, а до нас е залата по акробатика, която е напълно обновена. Всички клубове в общината ползват базата безплатно, включително и режийните разходи за ел. енергия и отопление. Подкрепяме ги, по силите си, в участия извън общината“, коментира инж. Добромир Добрев след малката церемония.

Даряването на екипи за школите за мен е потребност да споделя емоцията и радостта на децата. И е малка част от политиката, която наложих и ще продължа да следвам – на първо място да се създават условия за спортуване на децата, да се разширява и обновява базата и да се подпомагат клубовете в работата им за масовизиране на спорта. За високо спортно майсторство и елитни постижения трябва да получим подкрепа и от бизнеса, добави още кандидатът за четвърти кметски мандат.


Ключови думи
ДЮШ Локомотив Добромир Добрев екипи
Последни
Седмицата
Анкета