Четвъртък, 28 Дек 2023
            
Велико Търново Други

ВТУ и Университетът в Корча организираха лятно училище за докторанти

  28.09.2023 13:12
ВТУ и Университетът в Корча организираха лятно училище за докторанти

Великотърновският университет съвместно с Университета „Фан. С. Ноли“ в гр. Корча (Албания) проведе лятно училище за докторанти, на което домакини бяха албанските ни партньори. В него участваха 27 докторанти от почти всички факултети на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Приветствие към нашите докторанти отправи ректорът на Университета в Корча проф. д-р Димитри Бело и заместник-ректорът по научни изследвания и международна дейност д-р Бенита Ставре.

От българска страна преподаватели в лятното училище бяха заместник-ректорът по научноизследователската и художественотворческата дейност на Великотърновския университет проф. д-р Николай Кънев, доц. д-р Владимир Владов и проф. д-р Даниела Тасевска и доц. д-р Раки Бело. Те проведоха лекции относно образователните ресурси и научно-изследователските методи за докторанта.

В програмата на бе включено и посещение на българското съботно-неделно училище в Корча. Там г-н Димитър Пандовски, председател на дружеството за българо-албанско приятелство, запозна гостите с дейността на училището.

Делегацията от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се срещна и с медии от Албания, като посещението бе отразено широко от албанските медии.

 


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета