Петък, 01 Дек 2023
            
Общество Свищов

С концерта „Искрици българско“ ДГ „Радост“ отбеляза своя 50-годишен юбилей

  22.09.2023 08:28
С концерта „Искрици българско“ ДГ „Радост“ отбеляза своя 50-годишен юбилей

На 21 септември в Свищов се проведе вторият концерт от празниците „Свищовски лозници“, озаглавен „Искрици българско“. Концертът бе организиран от ДГ „Радост“ по повод 50-годишнината на детското учебно заведение, а в него взеха участие и деца от други детски градини, танцови, и певчески организации.

Празничният спектакъл, който продължи два часа, пресъздаде по неповторим начин българските обреди, обичаи и традиции,  съпътстващи живота на българския народ през една цяла година - като се започне от Сурваки, през Великден, та чак до Коледа. Вниманието към детайла и прецизното изпълнение на всички участници оказа силно и вълнуващо въздействие върху публиката, изпълнила централния площад „Алеко“ в крайдунавския град.

Бурните аплодисменти бяха абсолютно заслужени, а искриците на радост в очите на малките участници показаха, че българско и родното се тачат и ще пребъдат.

По повод 50 години от създаването на детската градина, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев отличи директорката Силвия Иванова и целия персонал на ДГ „Васил Левски“ с Почетна грамота за граждански заслуги I степен и им благодари за приноса в развитието на предучилищното образование в община Свищов.


Ключови думи
ДГ Радост