Сряда, 20 Дек 2023
            
Горна Оряховица Култура

16 постановки са включени в афиша на театралния фестивал „Камъка“ в Горна Оряховица

  20.09.2023 15:21
16 постановки са включени в афиша на театралния фестивал „Камъка“ в Горна Оряховица

16 постановки са включени в програмата на Националния фестивал на аматьорските театри „Камъка”, който ще се проведе от 4 до 8 октомври 2023 г. в Народно читалище „Напредък-1869” в Горна Оряховица. Фестивалът се организира от читалище „Напредък – 1869” със съдействието на Община Горна Оряховица, инициатор е Младежки театър „Алтернатива” с ръководител Симеон Христов.

Фестивалът се провежда за четвърта година, като участниците са разделени в две възрастови групи - до 19 г. и над 20 г. Девет спектакъла се състезават в първата, а седем – във втората.

В конкурсната програма са включени спектакли на театрални състави от осем области – София, Русе, Добрич ,Стара Загора, Пазарджик, Габрово, Велико Търново и Сливен. Изпълненията на над 200 любители-театрали ще бъдат оценявани от тричленно жури с председател Веселин Плачков – актьор от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен, играе във филмите „Краят на 20-ти век“, „Забранена любов”, „Дякон Левски“, „Викинги“, „Дамасцена“ и др. Членове са Иван Евстатиев - актьор от МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново с над 150 роли, 11 години директор на театъра, и Иван Великов – дългогодишен актьор и организатор художествена самодейност в Младежки театър – Горна Оряховица. Великов за втори път ще журира театралния фестивал „Камъка”.

Богат награден фонд, включващ статуетки, дипломи и парични награди, са предвидили организаторите. Сред тях са Специалната награда на Младежки театър „Алтернатива” – Горнооряховски суджук, осигурен от фирма „БОБИ” – Горна Оряховица, за спектакъл, за главна женска и главна мъжка роля, поддържаща женска и поддържаща мъжка роля.

Входът за всички постановки от афиша на фестивала е свободен.


Ключови думи
театрален фестивал "Камъка"
Последни
Седмицата
Анкета